Ontwikkelingsbiologie voor biowetenschappen

Auteur Roger Huybrechts
Ontwikkelingsbiologie voor biowetenschappen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789491439896
  • ISBN 10 9491439898
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In dit handboek Ontwikkelingsbiologie worden in zestien hoofdstukken de modaliteiten van embryonale ontwikkeling van typedieren en modelorganismen doorheen het dierenrijk toegelicht. De uiteenzettingen beperken zich niet tot muis, rat en mens maar behandelen evengoed de ontwikkeling bij andere Deuterostomia modellen als kuiken, kikker, zebravis, lancetvisje en zee-egel. De nematode worm C.elegans en het holometabole fruitvliegje worden als representatieve Protostomia-Ecdysozoa modellen uitgebreid behandeld en aangevuld met info omtrent ontwikkeling bij heterometabole hemipteren als wants en sprinkhaan. Ook de evolutie van embryonale vliezen bij hexapoda komt aan bod. Organogenese en differentiatie-finaliteiten vertrekkende van de kiembladen ecto-, endo- en mesoderm worden in extenso toegelicht ... voor vertebraten met focus op zoogdieren en mens. Moleculaire aspecten die aan de basis liggen van patroonvorming tijdens embryonale ontwikkeling waaronder inductoren, maternale factoren en andere morfogenen, komen in een apart hoofdstuk aan bod zonder hun cellulaire en moleculaire pathways in al hun diepgang uit te werken. Doorheen het handboek komen herhaaldelijk aspecten van embryonale recapitulatie en EVO-DEVO uitgebreid aan bod. Ook worden belangrijke topics uit de ontwikkelingsbiologie uiteengezet waaronder seksualiteit, genderdeterminatie, genderdifferentiatie, partnerattractie, senescentie, regeneratie en stamceltechnologie. Dit handboek is bedoeld voor lifescience opleidingen aan hogescholen en universiteiten die een onderdeel van hun basisopleiding als college ontwikkelingsbiologie aanbieden. Roger Huybrechts is gewoon hoogleraar in de biologie aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij vakken als Ontwikkelings-biologie en Vergelijkende Ontwikkelingsbiologie doceert aan bachelorstudenten biologie en biochemie-biotechnologie en dit zowel aan Kulak als KU Leuven.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.